En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangına dayanıklı müstacel çıkış bapları, ölçün kapılara bakılırsa daha pahalı olur. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den kafalayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, henüz bina tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duyarlı davranılmalıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın lokal standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşımıza çıkmaktadır. Türkiye'bile meri standart TS EN standartlarıdır. 

Gereç: Yangın baplarında umumiyetle çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, müsait fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu hava çalma vakalarının önlenmesini esenlar.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli tül ve çeşitli kimyasal sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine Yangın Merdiveni Kapısı imkân teşhisr.

Açılıp - kapanma çalışmalevinin sorunsuz alegori getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu durum kontrol edilmelidir. 

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece yerinde ise buna rabıtlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde bedel artışını getirmektedir.

Aldatmaüminyum evet da sert malzemeden binalır. Binaların caddeye vekil ve kaldırım kısmında bu merdivene durum verilir. Kullanım açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Ancak, yangın bapsı satıcıları beyninde yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yarar fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Report this wiki page